demmsi, najlepszy sposób to podważyć widelcem... :lol:
[O2] przekłamanie prędkościomierza
Zwiń
X
-
ale co ze wskazówką zrobisz ?
Kiedy PIONOWO dla niej to PIONOWO, a 0 to 0 .
Jak przesuniesz ją o 20 mniej to i 0 będzie o 20 mniej , czyli poniżej 0 teoretycznie .
Test jest po to by wskazać krańcowe położenie i 100km/h w przypadku prędkościomierza.
Musiał byś zmienić całą charakterystykę krzywej od wskazań prędkości, coś jak w B5 Passacie zmieniali od wskaźnika paliwa z tego co pamiętam.
Kiedyś się w to bawiłem, i jeden licznik do 60km/h jechał dobrze, a potem przy 61km/h wskazówka skoczyła od razu na 80km/h.
Dla każdego zakresu 10-20km/h jest własnie coś takiego.
Komentarz
-
-
no to co proponujecie?
dygnąć wskazówkę o 1mm w dół gdy będzie w pozycji 0? Może kupić nowe zegary?
Może przy wymianie z UK na EU obecne upadły i się wskazówka przesunęła?
PS. czy przebieg przy wymianie zegarów się zmienia czy wyświetlany jest z komputera?(sorry za lamerskie pytanie ale do tej pory się tym nie interesowałem)
pzdr
MB
Komentarz
-
-
michao, nie kombinuj niepotrzebnie z zegarami
wyjęcie zegarów to 3 min, ich rozebranie- ok 5min(potrzebujesz widelec :wink: )
przestaw wskazówkę albo podjedź na spota to sie zrobi na miejscu
[ Dodano: Pią 24 Sty, 14 16:20 ]
Zamieszczone przez spacewalkeri 100km/hprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
spacewalker, sprawdzaliśmy wskazania licznika. Na liczniku było 50 km/h a GPS wskazywał 40 km/h. Podłączony był również VCDS i był ustawiony odczyt z komputera który wskazywał również 40 km/h. Z testu wychodzi, że licznik ma przekłamania już przy 40 km/h licznik zawyża. Jedyną możliwością stosując VCDS można zmienić w ostatnim bicie wartość od 1 do 7 lecz w tym przypadku licznik przyjmował tylko do pozycji 4 i zmiana nic nie dawała. Jeśli znasz możliwość innej zmiany to podaj.
Adres 17: Zest.wskaźników Plik etykiet: AKP\1K0-920-xxx-17.clb
Oznaczenie elementu: 1Z0 920 900 E
Komponent: KOMBIINSTRUMENT VD1 3564
Kodowanie: 0003101
Kod serwisu: WSC 00012 067 57207
VCID: 346C3F6257BB5FBE40B-8061
Komentarz
-
-
1Z0 920 900 E to jest anglik licznik .
nic nie zrobisz.
A jak dasz wskazówke o 1mm w dół to bedziesz jechał 10-15km/h a licznik pokaze Ci 0km...to Cie ratuje ?
chyba nie bardzo
jak widzisz w liczniku UK masz w PION 100km/h a w liczniku EU prawie 130km/h
Teraz juz wiesz skąd przekłamania
Gdybys w PION w EU liczniku miał 100km/h to ok, ale tak niestety nie jest w tych licznikach.
Auto to tez pewnie anglik po przekładce ,albo po przesczepie elektroniki
Komentarz
-
-
to co.... kto ma zegary na zbyciu? :roll: :lol: stare oddam w rozliczeniu :diabelski_usmiech
a moze ori tarcze tylko zrobić? A może ktoś robi tarcze na zamówienie i zrobi ze skalą UK ale bez MPH (taki custom)?
ps. jak jest z przebiegiem przy wymianie zegarów? Zostaje oryg. czy przechodzi z zegarami?
a tak BAJ DE ŁEJ to ja p**** co ja kupiłem ... ops: :evil: poprzedni właściciel powinien się modlić o brak konfrontacji f2f. Dobrze, ze mechanicznie jest póki co wszystko ok.
Zorr, spacewalker, dzięki za podpowiedzi
Komentarz
-
Komentarz